Den mysiga vistelsen på lägergård

07 maj 2024 Lotta Alberius

editorial

I en tid där digitalisering och snabb livstakt är normen, finns det få sätt att verkligen koppla av och återfå kontakten med naturen och medmänniskan som att spendera tid på en lägergård. Bort från stadens brus blir lägergårdar en tillflyktsort för skolgrupper, företag och privatpersoner som söker gemenskap, rekreation eller kanske en mötesplats för teambuilding och konferenser.

Vad är en lägergård?

Lägergårdar är särskilda anläggningar som oftast är belägna i natursköna områden och är designade för att hysa grupper av människor för olika sorters lägerverksamheter. Dessa kan variera från skolläger, sportläger, konferensläger till kyrkoläger och retreats. Boenden på lägergårdar kan variera i standard, från enklare sovsalar till mer komfortabla rum, och ofta finns det gemensamma utrymmen som matsalar, aktivitetshallar och utomhusområden för lek och avkoppling.

Skolor och lägergården

För många barn och ungdomar är skolresan till en lägergård ett grundiggande minne. Här får de inte bara möjligheten att prova på nya aktiviteter och utforska naturen, utan också chansen att utveckla social kompetens och lära sig samarbeta utanför den vanliga klassrumsmiljön. På en skollägergård kan eleverna gå på spännande naturstigar, lära sig om hållbarhet, testa på kanotpaddling och avsluta dagarna med lägereld och samtal under stjärnhimlen. Detta bidrar till erfarenheter som både stärker klassens sammanhållning och elevernas personliga utveckling.

Lägergård

Företag på lägergård

Företag har upptäckt fördelen med att använda sig av lägergårdar för teambuilding och konferenser. Miljöombytet bidrar till nya perspektiv och öppnar upp för kreativt tänkande. Kollegor får uppleva varandra i en mer avslappnad miljö vilket kan stärka arbetsrelationerna. Aktiviteter såsom höghöjdsbanor, lagtävlingar eller orientering blir metaforer för arbetsutmaningar och kan med rätt reflektion och debriefing ge insikter som är värdefulla i det dagliga arbetet. Inkvarteringen i avskildhet och tillgången till mötesrum och modern teknik gör att lägergården även kan fungera som en effektiv mötesplats utanför kontoret.

Privatpersoner och lägergården

Inte bara skolor och företag kan dra nytta av det som lägergårdar erbjuder. Privatpersoner hittar också glädje och avkoppling genom att boka en lägergård för släktträffar, bröllop, jubileum eller bara en helg borta med vännerna. Den ofta hemtrevliga atmosfären och den ”gör-det-själv” anda som kan råda skapar en känsla av gemensamt projekt där alla hjälps åt och tar del av ansvaret för matlagning och program. En lägergård blir den perfekta bakgrunden för att skapa minnesvärda ögonblick och stärka banden med våra nära och kära.

Gränsnäs Lägergård

Om du är på jakt efter en lägergård som kombinerar naturskönhet med goda faciliteter, välkomnas du till Gränsnäs Lägergård belägen i Sveriges vackra landskap. På Gränsnäs erbjuds anpassade upplevelser för alla typer av grupper och tillfällen. Entreprenöriell verksamhet, spännande aktiviteter och ett engagerat mottagande gör Gränsnäs till en attraktiv destination för alla som söker den perfekta lägergården. När du väljer Gränsnäs för ditt nästa event eller samlingsmoment, väljer du en lägergård som kommer att sjunga i minnet lång tid framöver. Läs mer och börja planera ditt nästa lägeräventyr Gransnä. Boka din plats i dag och upplev hur en tid på lägergården kan förena människor och skapa oöverträffade erfarenheter.

Fler nyheter